Harmogym Gyógytorna és Mozgás Stúdió - Eger

ELÉRHETŐSÉG

Gyógytorna és mozgás stúdió
3300, Eger, Vörösmarty 25/A/9 Belső udvar, Autóval: Sorompónál 1-es kapucsengő, majd balra lehet parkolni, A bejárati ajtónál is csengessen be! (kis csengő minta a fekete számos dobozon)

Telefonszám:
+36/20-964-7590

Bővebben

Manuálterápia

A mozgásszerverendszer visszafordítható működési zavarainak felismerését és kezelését szolgálja. Speciális vizsgáló - és kezelő fogásokkal segít oldani az izületekben a betegség , illetve a rossz életmód következtében kialakult mozgásbeszűküléseket. izomegyensúly zavarokat és lágyrész elváltozásokat.

Rendkívül hatékony a megelőzés területén is.

Abban az esetben ha a mozgásszervrendszert káros hatás éri (degeneratív elváltozás, gyulladás trauma, tartósan rossz terhelés -például ülő életmód-...) változásokon megy keresztül .Egyes területeken, lágyrészeken letapadások jöhetnek létre, izmok egyensúlyának megbomlása miatt egyes izmok megrövidülhetnek, mások túlnyúlnak, gyengülnek, az izületeken belül pedig mozgáskorlátozottságok, vagy túlmozgások alakulhatnak ki. Mindezen elváltozások jelentősen ronthatják a rendszer statikáját, dinamizmusát, a mozgásképességet.
A nem megfelelően mozgó struktúrákban változnak a terhelési viszonyok, ami az izület kóros mozgását, fájdalmát vonhatja maga után, vagy egyenesen következik az izmok működési zavara is.
Kialakul egy ördögi kör. Nem akarunk mozogni, mert fáj, de ha nem mozgatjuk tovább romlik. Ebbe a körbe tud a manuálterápia beavatkozni. Hosszabb távú terápiás terv alkalmazása során az izületi blokkok oldódnak, lágyrészek és szövetek lazulnak, maga után vonva az egész rendszer újabb változásait, amely végeredménye a normál fiziológiás állapot, súlyosabb esetben egy normalizált ideálisabb statika és mozgásszervrendszer.

A manuálterápia elkötelezettséget jelent a beteg számára, mert a terápiás eredmény csak akkor tartós, ha a beteg otthonában a megfelelő gyakorlatok végzésével fenn tudja tartani az elért állapotot.

Alkalmazási területek:

nyak, hát, derékfájdalom, végtag fájdalmak (csípő, váll, könyök, stb.) izom eredetű problémák, mozgásszervi eredetű fejfájás, MEGELŐZÉS

A manuálterapeuta nem csontkovács. A manuálterápia egy sokkal szelidebb, és körültekintőbb módszer, amelyet csak orvosok és gyógytornászok alkalmazhatnak egy 2éves szakiányú továbbképzés elvégzése után, amely a Semmelweis Egyetem ÁOK-kara által akreditált képzés. 

Minden jog fenntartva. 2024
Gyógytorna és mozgás stúdió