Harmogym Gyógytorna és Mozgás Stúdió - Eger

ELÉRHETŐSÉG

Gyógytorna és mozgás stúdió
3300, Eger, Vörösmarty 25/A/9 Belső udvar, Sorompónál 1-es csengő, majd balra.

Telefonszám:
+36/20-964-7590

Bővebben

Fit ball tréning, fit ball aerobic

A fit ball hatékony tornaeszköz, egy nagy labda. A vele végzett tréning során a labda veszi át a talaj felöl érkező erőket, ezáltal kímélve izületeinket. A labdán rugózva a porckorongok, és csigolyák „masszázsa" érhető el, amely javítja keringésük, csökkentve ezzel a porckorongsérv, és a csontritkulás kialakulásának kockázatát.

S még egy nagy előnye van; a percenként kb 110-120 ütközés a labdával – mintegy lágy cellulit masszázs – felmelegíti, és átmozgatja a combon, fenéken lévő makacs zsírpárnákat, így pár hét alatt, a cellulitis területén, megfelelő intenzitás mellett, jelentős esztétikai eredmény érhető el.

A fit ball aerobic egy dinamikus, kardiális terhelést megvalósító, vidám tornatípus. A zsírégető torna során kb. 50 percen keresztül folyamatosan rugózva tornázunk a labdán, így a kellő pulzusszám megtartásával hatékonyan maradunk a zsírégető tartományban.
A zsírégetésről tudni kell, hogy a szervezetben a mozgás hatására ,megfelelő pulzusszám megtartása mellett, az első 20-25 percben a cukorraktár ég el. A mozgás további folytatása esetén, hogy a szervezet energiához jusson, elkezdi a zsírok cukorrá bontását. (A szervezet ugyanis csak szénhidrátokból tud energiát felszabadítani.)

Egy ilyen típusú edzés során szükség van egy folyamatos (életkor alapján kiszámított) un. tréning pulzusra, amely megfelelő – nem túl nagy, és nem túl kicsi – aktivitásban tartja az anyagcserét. Nem megfelelő hosszúságú tréning esetén nem érjük el a zsírok bontását, csak a cukorraktár ég el, amely az első étkezés alkalmával rögtön vissza is épül.

Az intenzitás válzoztatásával állóképesség- és erőfejlesztés is elérhető.   

Minden jog fenntartva. 2023
Gyógytorna és mozgás stúrió