Harmogym Gyógytorna és Mozgás Stúdió - Eger

ELÉRHETŐSÉG

Gyógytorna és mozgás stúdió
3300, Eger, Szénáskert u. 1


Telefonszám:
+36/20-964-7590

Bővebben

FOGSZABÁLYZÁS - MOZGÁSTERÁPIA - LOGOPÉDIA

Magyar Interdiszciplináris Orofaciális Funkcionális Terápiás Társaság kezdeményezése alapján

Bővebben

Személy edzés

  A jelenlegi – legtöbbször ülő - életmód elkerülhetetlen következménye az állóképesség, és a kardiális   (keringési) rendszer funkcióinak romlása. A két – egészség szempontjából – nagyon fontos tényező hiányát  sokáig észre sem vesszük, csak akkor, ha hirtelen valamilyen okból terhelés alá kerül: pl busz után kell futni, cipekedni, esetleg focizni kell a még izgő- mozgó csemetével.                                         

   A mozgás hiánya lecsökkenti az energiaszintünket. Fáradékonyak leszünk, nem lesz kedvünk megmozdulni, még a boltba sem szeretünk lemenni, nemhogy még sétálni egy nagyot, vagy edzésre menni… Pedig csak elkezdeni nehéz!

Íme egy kis motiváció:

   Fizikai aktivitás során a szervezet kalóriát éget, és izmokat, izületeket mozgat át. A gravitáció ellenében végzett gyakorlatok pl: futás, mértékletes súlyzózás, lépcsőzés, stb… segítik a csontállomány megtartását, a csontritkulás megelőzését. Az izmok erősödésével a mozgásszervrendszer sérülésének veszélye csökken, a koordináció, és az egyensúly jobbá válik, energiaszintünk javul. Testedzéskor endorfin, és szerotonin termelődik, ami hat a közérzetünkre, magával vonja s kiegyensúlyozott lelkiállapotot, oldja a szorongást.    A vérkeringés fokozásával több tápanyag jut el a szervezet sejtjeibe, például a bőrbe is, amely így könnyebben meg tud újulni. Az izzadsággal pedig a szervezet számára feleslegesé vált anyagok távozni tudnak. A tüdő kapacitás nő, légzés minősége javul. A szív ereje szintén nő, ezáltal teljesítménye fokozódik. Immunrendszer erősödik.

  
 A rendszeres testedzés csökkenti a nőknél az emlőrák kialakulásának kockázatát, a magas vérnyomás   előfordulását (akiknél már kialakult, javítja az állapotát). A HDL (védő) koleszterin mennyiségének növekedésével nem alakulnak ki plakkok az érfalban, amely elzáródásokat okozhatnak a szív, vagy az agy ereiben, ezzel csökkentik az infarktus és stroke lehetőségét. (Itt érdemes megemlíteni a péniszt ellátó erek egészségi állapotát is, aminek függvényében csökken a merevedési zavar kockázata, mindemellett a rendszeres sport mindkét nemnél növeli a libidót). Mozgással a vércukorszint szabályozottabbá válik, megelőzve, vagy javítva a 2-es típusú cukorbetegséget. Az emésztési folyamatok gyorsításával a testsúly is karbantartható, valamint a székrekedés kiküszöbölésével a kolorectális (bélcsatorna különböző szakaszain előforduló) daganatok is megelőzhetőek.

A stúdióban tartott személyeddzés célja: a mozgás –fent leírt- pozitív hatásainak kihasználása, a test változatos gyakorlatokkal való edzésben tartása, állóképesség növelése. Itt jelezném, hogy itt az elsődleges cél, hogy a szervezet egészséges legyen. Ezért a személyedzésre jelentkezők számára kiemelten javasolt a sportoláselindításon való részvéltel.

A sportolásindításról bővebben is olvashatsz a menüjében. 

Egyéni és kiscsoportos foglalkozás keretei közt zajlik, minden korban elkezdhető, a csoporton belül is személyreszabott, többféle mozgásformát alkalmaz.

 

 

 

 

Minden jog fenntartva. 2014
Gyógytorna és mozgás stúrió