Harmogym Gyógytorna és Mozgás Stúdió - Eger

ELÉRHETŐSÉG

Gyógytorna és mozgás stúdió
3300, Eger, Szénáskert u. 1


Telefonszám:
+36/20-964-7590

Bővebben

FOGSZABÁLYZÁS - MOZGÁSTERÁPIA - LOGOPÉDIA

Magyar Interdiszciplináris Orofaciális Funkcionális Terápiás Társaság kezdeményezése alapján

Bővebben

Fit ball tréning, fit ball aerobic

A fit ball hatékony tornaeszköz, egy nagy labda. A vele végzett tréning során a labda veszi át a talaj felöl érkező erőket, ezáltal kímélve izületeinket. A labdán rugózva a porckorongok, és csigolyák „masszázsa" érhető el, amely javítja keringésük, csökkentve ezzel a porckorongsérv, és a csontritkulás kialakulásának kockázatát.

S még egy nagy előnye van; a percenként kb 110-120 ütközés a labdával – mintegy lágy cellulit masszázs – felmelegíti, és átmozgatja a combon, fenéken lévő makacs zsírpárnákat, így pár hét alatt, a cellulitis területén, megfelelő intenzitás mellett, jelentős esztétikai eredmény érhető el.

A stúdióban 2 edzésforma érhető el

A fit ball tréning egy erősítő, testképző tornatípus, ahol az intenzív izommunka mellett, a folyamatos, kissé instabil, alátámasztás hatékonyan edzi a koordinációt, és az egyensúlyérzéket is.  Kiscsoportos és egyéni formában is elérhető.

A fit ball aerobic egy dinamikus, kardiális terhelést megvalósító, vidám tornatípus. A zsírégető torna során kb. 50 percen keresztül folyamatosan rugózva tornázunk a labdán, így a kellő pulzusszám megtartásával hatékonyan maradunk a zsírégető tartományban.
A zsírégetésről tudni kell, hogy a szervezetben a mozgás hatására ,megfelelő pulzusszám megtartása mellett, az első 20-25 percben a cukorraktár ég el. A mozgás további folytatása esetén, hogy a szervezet energiához jusson, elkezdi a zsírok cukorrá bontását. (A szervezet ugyanis csak szénhidrátokból tud energiát felszabadítani.)

Egy ilyen típusú edzés során szükség van egy folyamatos (életkor alapján kiszámított) un. tréning pulzusra, amely megfelelő – nem túl nagy, és nem túl kicsi – aktivitásban tartja az anyagcserét. Nem megfelelő hosszúságú tréning esetén nem érjük el a zsírok bontását, csak a cukorraktár ég el, amely az első étkezés alkalmával rögtön vissza is épül.

Az egyetlen kiscsoportos, egyéni formában nem elérhető edzésforma. Minimum létszáma 3 fő.

Minden jog fenntartva. 2014
Gyógytorna és mozgás stúrió