Harmogym Gyógytorna és Mozgás Stúdió - Eger

ELÉRHETŐSÉG

Gyógytorna és mozgás stúdió
3300, Eger, Szénáskert u. 1


Telefonszám:
+36/20-964-7590

Bővebben

FOGSZABÁLYZÁS - MOZGÁSTERÁPIA - LOGOPÉDIA

Magyar Interdiszciplináris Orofaciális Funkcionális Terápiás Társaság kezdeményezése alapján

Bővebben

3DST HÁROM DIMENZIÓS SKOLIÓZIS TERÁPIA (Schroth terápia)

A módszer alkotója Katharina Schroth maga is gerincferdüléssel (scoliosis) küzdött, nem akart belenyugodni abba, hogy fűzőben kell élnie.  A 20. század elején alkotta meg háromdimenziós terápiáját, amit később a gyógytornásszá vált lányával fejlesztett tovább. 

Jelenleg az egyetlen igazán hatékony terápia scoliosis esetén, amit napi rendszerességgel otthon, illetve minimum heti 1x gyógytornász vezetésével kell végezni. A tér minden irányába korrigálja a görbületeket. 

Kétféle gerincferdülés létezik.  A funkcionális, egy tartási rendellenesség , a gerinc szerkezeti elemeinek károsodása nélkül alakul ki. Alapvetően nem rosszindulatú, az eltérés teljesen kikorrigálható.

A másik fajtája a struktúrális scoliosis, amely a kóros görbületek kialakulásával szerkezeti elváltozásokat is okoz. Ezek a változások nem visszafordíthatóak, csak csökkenthetőek. A növekedés alatt tudjuk a leghatékonyabban kezelni, és visszafogni a folyamatot. Ezért a terápia hosszútávú, a növekedés lezárultáig tart, akár több év.  Felnőtt korban a gerincferdülés jobb esetben nem fokozódik tovább, rosszabb esetben pedig minden igyekezetünk ellenére is tovább romolhat.  Scoliózis esetén  sajnos együtt kell élni a terápiával. A torna nem hagyható abba teljesen. 

 

Minden jog fenntartva. 2014
Gyógytorna és mozgás stúrió