Harmogym Gyógytorna és Mozgás Stúdió - Eger

ELÉRHETŐSÉG

Gyógytorna és mozgás stúdió
3300, Eger, Szénáskert u. 1


Telefonszám:
+36/20-964-7590

Bővebben

FOGSZABÁLYZÁS - MOZGÁSTERÁPIA - LOGOPÉDIA

Magyar Interdiszciplináris Orofaciális Funkcionális Terápiás Társaság kezdeményezése alapján

Bővebben

FOGSZABÁLYZÁS - MOZGÁSTERÁPIA - LOGOPÉDIA

Több tudományos vizsgálat összefüggést talált a testtartási rendellenesség, a helytelen légzés, a rossz nyelési technika és a fogzáródási probléma között.

A kutatások feltárták, hogy már gyermekkorban a tanulási és magatartászavarok összefüggést mutatnak a légzési, nyelési problémákkal, a harapási rendellenességgel, rossz testtartással.

Ezek a gyerekek sokszor horkolnak, kialvatlanok, fáradtan ébrednek, ingerültek. Gyakran küzdenek fül-orr-gégészeti, beszédészlelési, beszédmegértési problémákkal. Szervezetük ellenálló képessége igen alacsony. Ajkuk cserepes, szájuk gyakran kiszárad. Aszimmetrikusan áll a fülük, szemük. Rossz a testtartásuk, egyensúlyi problémák is előfordulhatnak. Reflux, fogcsikorgatás is gyakori. Számos rossz szokással küzdenek, mint az ujjszopás, ajakrágás, nyelvszopás, körömrágás. Fiatalabb korukban tartósan cumiztak. Óvodás korukban évekig jártak logopédushoz artikulációs zavarral, ám igen gyakran sikertelenül végződött a terápia.

A tapasztalatok szerint, ha csak a fogakat szabályozzák, figyelmen kívül hagyva a társuló tüneteket, mint a szájlégzést, a helytelen nyelési technikát, a rossz testtartást, a fogszabályzó kezelés eredménye könnyen visszaalakulhat, akár egyéb mellékhatásokat is okozhat, mint:

  • állkapocs-kattogás
  • fejfájás
  • hátfájás
  • fogzáródási probléma.

                                                                                                                                                                                                           (Csernus Ildikó)

Az országos szinten működő Magyar Interdiszciplináris Orofaciális Funkcionális Terápiás Társaság  kezdeményezése alapján Egerben is elindult az érintett probléma teljeskörű kezelésére irányuló szakmai csoportosulás, amelyben a stúdió a mozgásszervi terápiában nyújt segítséget, együttműködve Csernus Ildikó logopédussal. (Csernus Ildikó bemutatkozása az "oktatók" menüben található) 

Minden jog fenntartva. 2014
Gyógytorna és mozgás stúrió